Tjänstehund

Tjänstehund

Tjänstehundar är arbetande hundar som används exempelvis inom polisen, bevakningsföretagen, kriminalvården, tullen, militären eller räddningstjänsten. Listan på uppgifter som tjänstehundarna användas till kan göras lång. Spår och bombsök, narkotikasök och bevakning för att bara nämna några.

Räddningshund

En räddningshund är tränad att med sin nos söka och hitta människor i olika miljöer. Finna Bortsprungna i skogen eller i rasmassor vid naturkatastrofer. Ett godkänt räddningshundsekipage, kan få tjänstgöra vid internationella insatser eller hjälpa Polisen eller Sjöräddningen då så behövs.

tjänstehund tjänstehund tjänstehund tjänstehund

Räddningshund intresserar mig mycket.
Här kan du läsa mera om om mig och mitt intresse för räddningshund.

 

Söker hundar att jobba med

Jag söker ofta nya hundar att jobba med. Har du en hund till salu eller för omplacering,  som är frisk och 1-2år gammal?
Då får du gärna kontakta mig!

tjänstehund

Sökhunden Ixola

Det här är Ixola som jag haft i träning. Hon visade sig som mycket lämplig som sökhund och köptes av polisen i Gävle för fortsatt utbildning till narkotikahund.

 

 

Assistanshund

tjänstehundarAssistanshund är hundar som privata människor använder som hjälpmedel i sin vardag vid funktionsnedsättning, de hjälper synskadade, hörselskadade och assistanshundarna används också till hjälp vid epilepsi, diabetes och migrän. Ledarhundar, Servicehundar, alarmerande servicehundar och signalhundar är tränade för olika saker och ger sina förare en större trygghet och frihet.

Dela gärna!