Valpkurs

Tillys Hundtjänst valpkurs

Valpkurs med kontaktskapande övningar

©ingridsjoberg_06_tillyshundtjanstVi går igenom valputveckling och har kontaktskapande övningar, aktivering, koppelträning och inkallning. 

Under valp- och unghundstiden lägger vi grunden för en harmonisk och välfungerande framtid. Oavsett hur mycket man själv kan om hund sedan tidigare så är valpkurserna dessutom en viktig miljö- och socialträning för de unga hundarna.

I min valpkurs har jag vanligtvis ett lågt antal deltagare, aldrig fler än 6 hundar, det gör att varje deltagare får bra med tid och utrymme. Det trivs jag med och deltagarna på mina tidigare valpkurser har också varit mycket nöjda över upplägget.

På Tillys Hundtjänst valpkurs lär du dig förstå din hund bättre

Kommunikation är en viktig grund för en god relation. På min valpkurs får du hjälp att förstå din hund ännu bättre men din hund behöver också lära sig tolka och förstå dig.  Valpen bör i alla situationer ha förtroende för dig och den tilliten får valpen om den förstår dig, ditt kroppsspråk och ord. När kommunikationen mellan ägare och hund fungerar så blir relationen enklare och tryggare. 

  Vilken personlighet har din valp?


©ingridsjoberg_06_tillyshundtjanst-2Min valpkurs bygger på att du ska förstå just vilken personlighet din egna valp har. Vilka beteenden ser vi idag som vi vill uppmuntra, vilka beteenden vill vi dämpa?  Mycket hos valpar är likartat men det finns också skillnader.  Variationer finns mellan individer också inom samma ras. Att lära sig förstå vad du ser skapar goda förutsättningar i din fortsatta träning.

Valptiden går fort!

jaktcockervalp_10För att jag ska kunna planera för lämpliga kursstarter som passar dig och din valp, är det viktigt att du anmäler ditt intresse för valpkurs så snart som möjligt. Du kan anmäla ditt intresse för valpkurs redan innan du har fått hem din valp!

Tillyshundtjänst valpkurs passar hundar 3-8månader gamla. Hunden ska vara vaccinerad mot valpsjuka minst två veckor före kursstart.

Dela gärna!